Mama singura si asigurarea de viata

Câte asigurări de viață au mamele singure?

mama singuraNu am găsit informații despre câte mame singure și-au făcut asigurare de viață în România.  Ideea cu asigurarea de viață a mamei singure este că ea știe, conștient sau nu, că are nevoie de acest produs financiar dar nu-l deține pentru că își închipuie că e prea scump pentru ea.

Ținând cont de studiul KPMG din 2018 care arată că doar 20% din primele încasate sunt din asigurări de viață, putem presupune că numărul mamelor singure care au asigurare de viață este mic.

noriel.ro

Câte mame singure sunt?

La nivel european 85% din părinții singuri sunt femei. https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-7-2011-0317_RO.html

”întrucât, în Europa, marea majoritate a părinților singuri sunt femei; întrucât, în 2001, în medie 85% din părinții singuri erau mame cu vârste între 25-64 de ani, ceea ce înseamnă că mamele singure reprezintă 5% din populația feminină totală și întrucât, în unele state membre, mamele singure reprezintă 6-7,5% (Republica Cehă, Polonia, Ungaria și Slovenia), iar în altele chiar 9% (Estonia, Lituania) din totalul populației feminine”.

noriel.ro

Ar trebui ca mamele singure să aibă asigurare de viață?

În general, dacă cineva depinde de tine (ești părinte singur, părinții tăi sunt bătrâni, ai frați sau surori cu dizabilități, etc.) atunci cu siguranță ar trebui să ai o asigurare de viață.

E recomandabil să cumperi o asigurare de viață imediat ce ți se naște primul copil. De asemenea, trebuie să actualizezi suma asigurată a poliței imediat ce ți se naște un alt copil.

Dacă tocmai ai divorțat, ar trebui să-ți actualizezi polița (de ex., să scoți fostul soț dintre beneficiarii poliței, să mărești suma asigurată la deces, etc.).

Deasemenea, dacă ai o afacere care vrei să dăinuie și după ce tu nu mai ești, indemnizația la deces o va ajuta să meargă mai departe și să nu moară odată cu tine.

Chiar dacă ești căsătorită sau ești mamă singură, trebuie să ai asigurare de viață. Ca mamă poate te gândești că nu ai timpul și banii să achiziționezi o asigurare de viață. Gândește-te din nou!

Multe mămici văd asigurarea de viață ca ceva ce nu-și permit să achiziționeze. Dar măcar ai căutat informații și oferte care să te ducă la această concluzie, că asigurarea de viață e prea scumpă pentru tine? Dacă nu ai făcut asta, de unde știi că e o cheltuială imensă pentru tine? Nu cumva doar presupui?

Înțeleg de unde vine ideea asta: este știut faptul că mamele singure au o situație financiară mai precară decât mamele al căror partener e alături de ele. Când simți că banii nu prea vor să se așeze în portofelul tău, cam uiți cât ești TU de importantă pentru copiii tai. Reamintește-ți, dacă nu știi deja, că ai tăi copii DEPIND DE TINE!!! Asigurarea de viață este produsul financiar care poate avea grijă de copiii tăi d.p.d.v. financiar dacă tu mori.

Din obisnuință, se presupune că dacă bărbatul este cel care aduce cei mai mulți bani din casă, tot el ar trebui să fie cel care își încheie o asigurare de viață. Însă, ce se întâmplă cu un soț care câștigă mai mult decât soția sa (ea poate chiar e casnică), iar aceasta moare subit. Cine va face în casa tot ceea ce făcea mama? Soțul văduv? Când mai lucrează ca să aducă venitul cu care și-a obișnuit familia? Se însoară cu o altă femeie? Câte femei acceptă, în ziua de azi, să fie înlocuitoarea alteia și să aibă și grija unor copii vitregi?

Femeile trăiesc mai mult decât bărbații

Asta e știut de multă vreme: femeile trăiesc mai mult decat barbatii. În medie cam cu 7 ani. Bărbații mor mai repede decât femeile, inclusiv cei căsătoriți intră în categoria asta. Motivele sunt multe: job-urile mai solicitante, rata mai mare de sinucidere, rata mai mare de asumare a riscurilor, condusul mai agresiv în trafic, violența, etc.

Din punct de vedere biologic, se pare că bărbații sunt mai predispuși la boli fatale pe lângă faptul că nu prea le place să viziteze medicul.

nemira.ro

Când soțul moare, evident femeia devine singurul părinte care trebuie să aibă grijă de tot și de toate. Ele sunt responsabile de îngrijirea și educarea copiilor dar și de îngrijirea eventualilor dependenți din familie.

Din cauza noului ”sport” numit divorț, mulți tati își petrec tot mai puțin timp cu copiii lor. Deasemenea, tații au șanse mai mari să fie încarcerați comparativ cu numărul mamelor. 

În toate scenariile posibile, mamele sunt cele care rămân persoanele în grija cărora rămân multe. Oare le-ar strica niște bani?

Chiar și în situațiile în care sentința judecătorească obligă tatăl la plata unor indemnizații de creștere a copiilor, de prea multe ori aceștia nu o respectă astfel că mamele rămân cu mai puțini bani pentru creșterea și educarea copiilor.

În oricare dintre scenarii ne-am situa, de cele mai multe ori femeilor le revine sarcina de a avea grija de copii, de a-i crește până la vârsta la care aceștia să poată pleca pe picioarele lor în viață.

Indiferent cât e de mare sau mic venitul tău, la un moment dat vei deveni singura persoană care generează venituri chiar dacă vei avea norocul unei căsnicii lungi.

Deasemenea, bărbații suferă în ultima vreme tot mai mult din cauza lipsei locurilor de munca. Motivele pentru care locurile de muncă ale bărbaților dispar sunt multe.

Ei, de asemenea, sunt cei care e posibil să sufere o invaliditate fie din boală, fie din accident și atunci venitul familiei va depinde în mare măsură de venitul femeii.

libris.ro

Curând mamele pot ajunge la statutul de persoană cu venitul mai mare din familie

Datorită schimbărilor din societate, din ce în ce mai multe mame din cuplurile căsătorite ajung să câștige mai mult decăt soții lor.

Nu putem spune că asta e rău dar indiferent de venit e important sa iei in calcul achizitia unei asigurari de viata cu o suma asigurata suficient de mare.

carturesti.ro

Am nevoie de asigurare de viață dacă sunt casnică?

Categoric DA!

De ce? 

Eronat femeile casnice cred că dacă ele nu lucrează și stau acasă având grijă de copii și gospodărie, nu trebuie să își facă asigurare de viață. Realitatea este că toate mămicile au nevoie să încheie asigurare de viață cel puțin până când copii își finalizează studiile.

Chiar dacă stai acasă și ești căsătorită cu soțul tău care câștigă foarte mult, vreau să știi că și munca ta poate fi cuantificată și transformată în bani în eventualitatea decesului tău.

Dacă mori, tot va fi nevoie de cineva care să aibă grijă de copii, să curețe casa, să pregătească mâncarea, să ducă și aducă copiii de la diversele lor activități, etc. Iar persoana care va face toate astea va trebui plătită. Cu ce bani?

bestkids.ro

Asigurarea de viata a femeii este mai ieftină decât a bărbatului

Deoarece șansele de deces ale femeii sunt mai mici decât ale bărbatului (după cum scriam mai sus, femeile trăiesc mai mult decât bărbații), costul cu prima de asigurare este mai mic la femei.

Nu crezi că e așa? Solicită-mi serviciile de consultanță și voi obține, cu acordul tău, oferte de la mai mulți asiguratori. Te vei convinge!

libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *